Kaber Model ©

Zoals jullie waarschijnlijk al wel weten noemen wij NLP liever NLP(D). Neuro Linguïstic Personal Development. De basis blijft NLP maar de P van programmeren zien wij liever als persoonlijke ontwikkeling. Want daar gaat Kaber voor.

De missie en visie van Kaber

Mensen helpen om de betere versie van zichzelf te worden voor zichzelf en het grotere geheel, zodat ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan een mooiere en liefdevolle wereld.

De Kaber groep wil op een toegankelijke manier bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling op het gebied van denken, voelen, doen en zijn in contact met de omgeving. Deze bijdrage geldt voor het individu alsmede voor het grotere geheel. Door middel van onze opleidingen willen we mensen inzicht geven in waar het voor hen écht om gaat. De Kaber Groep gaat ervan uit dat ieder mens alle hulpbronnen heeft om volledig tot bloei te komen en ondersteunt haar studenten om optimaal hun eigen kracht en wijsheid aan te boren en leert hen om gebruik te maken van effectieve communicatie. Hierdoor ontstaat een innerlijke balans en betrokkenheid met de medemens. Dit alles in het licht van de waarden van Kaber: gastvrije gezelligheid, inspiratie, balans, ontwikkeling en kennis.

Kaber Model © 

Het Kaber Model symboliseert een Keltische knoop. Deze knoop laat zien dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is en vanuit deze symboliek heeft Karin Elshout het Kaber-model ontwikkeld. De trainers van Kaber helpen je om de beste versie van jezelf te worden. Logisch dat er dan gewerkt met het Kaber-model in gedachten, want dit model bevat de vier elementen van het universum waarmee je vanuit verschillende invalshoeken naar jezelf en anderen kunt kijken en jezelf kunt ontwikkelen.

Bij de NLP Practitioner ga je op alle lagen met jezelf aan de slag en bij de NLP Master Practitioner ga je nog een laag dieper…Tijdens de Coaching Skills opleiding krijg uitleg en oefeningen mbt het Kaber Model en leer je hoe je dit model kunt toepassen in je werk als coach.

  • Geel: bedenken waar naar toe wilt met je leven (wat zijn je groeimogelijkheden en wat zijn je uitdagingen).
  • Rood: drijfveren en passie (waar loop je warm voor, wat zijn je doelen).
  • Blauw: voelen, communiceren
  • Groen: concretiseren van je doelen, realiseren
  • Paars: hetgeen wat de vier elementen zowel overstijgt als verbindt.

Het Kaber-model is sinds gisteren geregistreerd bij het Benelux Bureau voor intellectueel eigendom en daar zijn we trots op!! Kaber blijft ontwikkelen en het model geeft een stevige basis voor onze NLP(D) opleidingen. Via de Facebookpagina van dit model zullen we steeds voorzien van nieuwe info en toepassingen.

 

 

Door |22 juni 2017|