Systemisch Werk – NIEUW in 2020

Onze nieuwe 10 daagse opleiding Systemisch Werk oftewel Familie opstellingen is bedoeld voor mensen die op een andere manier  – vanuit het systeem – naar problemen en gedrag willen kijken en daarmee omgaan.

Voorafgaand aan deze nieuwe training organiseren we speciaal een Systemische Dag op zaterdag 29 februari 2020! 

Dagtraining special Systemische Dag 29 februari 2020:

Ook nieuw in 2020 is de Systemische Dag! Altijd al meer willen weten over familie opstellingen? Tijdens deze dagtraining ga je actief aan de slag met systemisch werk om de methodiek te leren kennen. Er zijn veel oefeningen om je bewust te maken van wat systemisch werk is en welke invloed jouw systeem op je heeft. Ook de theorie achter het systemisch werk wordt natuurlijk besproken. Ook kun je alle vragen die je hebt over systemisch werk stellen. Bekijk de volledige inhoud van deze dagtraining specials. 

Systemisch Werk 10 daagse training – start september 2020:

De training Systemisch Werk, ook wel familie opstellingen genoemd, is een training die voor iedereen van toegevoegde waarde kan zijn. Herkenbaar, praktisch, meteen toepasbaar en helend voor alle deelnemers. In onze NLP-D practitioner en NLP-D Master practitioner krijgen we tijdens de kennismakingsdagen met systemisch werk altijd de reactie: waarom wist ik dit niet eerder? Waarom hebben we dit niet op school gehad? Systemisch werk is er altijd en overal. Deze training helpt je om op een andere manier naar je problemen en je gedrag te gaan kijken en er anders mee om te gaan. Het geeft je op een diepere laag inzicht waar het bij jou nou eigenlijk écht om gaat. Een onmisbare opleiding als je coach bent of groepen begeleidt!

‘Patronen doorbreken met Systemisch werken. Je leert het binnen 10 dagen bij Kaber groep.’

Niet klagen maar dragen, niet met lege handen lopen, wie voor een dubbeltje geboren is zal nooit een kwartje worden, wat moet een ander daar wel niet van denken, niet praten maar poetsen en zo ken je waarschijnlijk er nog wel een paar. Je opvoeding heeft een sterke invloed (gehad) op de waarden en overtuigingen die je misschien nu nog hebt. Natuurlijk hebben deze waarden en overtuigingen invloed op hoe jij contact hebt met je familie, partner, kinderen, collega’s en vrienden. Zeker in een relatie waarbij twee systemen samengevoegd worden wil dit nog wel eens voor problemen zorgen.

Familiesysteem en wetten:

Of je wilt of niet, je maakt altijd deel uit van een systeem. Systeem is een ander woord voor je familie, het bedrijf waar je werkt, verenigingen / clubs waar je lid van bent, vriendengroepen enz. Zolang iedereen zich aan de natuurwetten van de systemen houdt is er niets aan de hand. Die natuurwetten zijn: binding en verbinding, ordening, balans in nemen en geven. Wanneer deze wetten overtreden worden ontstaan er ongezonde dynamieken. Deze laten zich in het hier en nu zien als symptomen.

Vind je plek in het systeem:

Volgens deze natuurwet is plek voor iedereen in het systeem. Je hoort erbij, ongeacht je daden. Ongeacht leven of dood.

Ordening:

Ouders zijn de grote, kinderen zijn de kleine. Hier zit een vast volgorde in. Ook ongeborenen en vroeg gestorvenen tellen mee.

Vind de balans tussen geven en nemen:

Er wordt ook weleens gezegd: de onbalans in nemen en geven. Want wanneer is er balans? Ken je dat? Dat je een cadeau krijgt dat je eigenlijk niet aan kunt nemen? Dat je daarna een groter cadeau geven wilt? Onbewust doe je dit om de balans te herstellen, maar….. herstelt deze dan wel? Als nemen en geven zoveel mogelijk in balans is kan de energie blijven stromen.

Wat gaan we doen bij de training systemisch werk:

Je persoonlijk proces staat in deze training centraal met je familiesysteem als uitgangspunt. Ieder blok heeft een ander thema. Zo maken we een genogram en ontdekken we de dynamieken die hier in spelen. Je ontdekt wat systemisch fenomenologisch kijken inhoudt en ook behandelen we de theoretische kennis over systemisch werken uitgebreid. Deze zetten we gelijk om in praktijksituaties. Ook werken we onder meer met kleine (deel-)opstellingen.

Wat haal jij uit de training systemisch werk:

Je zult niet meer anders kunnen en willen dan systemisch kijken. Je ontdekt sneller patronen en dynamieken die bij jezelf of een ander spelen. Door wat je geleerd hebt ben je in staat makkelijker je plek in te nemen in de systemen waarin jij deelneemt. Hierdoor krijg je meer balans, rust en zelfvertrouwen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om verder te ontwikkelen, zodat je opstellingen kunt begeleiden.

Wil jij in 10 dagen je systeem leren kennen? Schrijf je nu snel in.


Voorwaarden opleiding Systemisch Werk

  • Je hebt een mbo/hbo denkniveau.

Het certificaat Systemisch Werk ontvang je als

  • Je hebt deelgenomen aan minimaal 80% van de lesdagen

Aanbevolen literatuur

Studiebelasting naast de trainingsdagen

Geheimhoudingsplicht
Alle trainers, coaches, assistenten en andere werknemers of vrijwilligers welke via Kaber Groep werken hebben een geheimhoudingsplicht. Deze ligt ondertekend op kantoor van Kaber Groep ter inzage. Uiteraard hebben zij ook kennis genomen van de algemene voorwaarden van Kaber Groep en zullen zij zich daarnaar gedragen.

Trainer

Stefan Kuperus

Investering

€ 1990,- (btw vrij)

Inclusief syllabus, lunches, vers fruit en onbeperkt koffie en thee.

De opleidingskosten voor onze NLP D opleiding mag je onder bepaalde voorwaarden aftrekken van je inkomstenbelasting.  Afhankelijk van je situatie kun je tot wel €800,- terug krijgen. Neem voor informatie contact op met de belastingdienst.

Systemisch Werk

Startdatum:

11 september 2020

SW01 programma, de lesdagen beginnen om 9.30 uur en eindigen om 17.30 uur

Blok 1:
Donderdag 11 en vrijdag 12 september 2020

Blok 2:
wordt nog gepland

Blok 3:
wordt nog gepland

Blok 4:

wordt nog gepland   

Blok 5: 

wordt nog gepland

€ 1990,-

Inschrijven