Familieopstelling: liefdevol loskomen uit verstrikkingen

Volgens Bert Hellinger, de grondlegger van familieopstellingen, toont het werken met familieopstellingen aan dat er een speciale verbinding bestaat tussen alle leden van een familie. Er bestaan zelfs verbindingen met familieleden die je niet kent of waar je nog nooit van  gehoord hebt. Het opstellen van jouw familie is een manier die je laat zien welke plek jij in jouw huidige gezin of in jouw familie van herkomst inneemt. Opstellingen helpen om de tot dan toe verborgen verbanden te zien en leren je, hoe je liefdevol los komt uit verstrikkingen.  Met name dit aspect wordt door veel deelnemers als prettig en bevrijdend ervaren.

Hoe werkt een familieopstelling?

Een opstellingsavond gebeurt in een groep. Degene die een thema wil inbrengen nodigt uit de kring van deelnemers mensen uit om zijn of haar familieleden te representeren. Deze representanten hoeven daar niets voor te doen, iedereen kan het (uiteraard mogen ze er ook voor kiezen om geen representant te willen zijn). Degene die de vraag heeft ingebracht, stelt intuïtief, de representanten van haar of zijn familieleden in de ruimte op. Hij legt zijn handen op de schouders van de representant van bijvoorbeeld zijn moeder en brengt haar naar de plek die zijn innerlijk beeld of gevoel aangeeft. Dan doet hij hetzelfde met de andere representanten, en ook met een representant van zichzelf.

Vervolgens gebeurt er iets opmerkelijks en wonderlijks, waar geen echte verklaring voor is: de representanten voelen zich zoals degene die zij representeren. Zij voelen hoe de familieleden zich voelen ten opzichte van elkaar. Zo ontstaat een meestal herkenbaar beeld van de verhoudingen en loyaliteiten in het familiesysteem. Samen met de begeleider wordt gezocht om compleet te maken, wat nog niet voltooid was of bijeen te brengen, wat gescheiden of verloren was.

Op welke vragen geeft een familieopstelling antwoord?

De opstellingsavonden zijn waardevol voor mensen die worstelen met vragen over relaties met een partner, met ouders, broers of zussen en met kinderen, vragen over hen eigen leven, over patronen die steeds terugkomen, over een diep onverklaarbaar verdriet en vele andere thema’s.

Vaak ligt de wortel van de dynamiek niet bij degene die de vraag inbrengt, maar bij iemand anders in het systeem. Een opstelling helpt om die dynamiek zichtbaar te maken. Dat wordt door veel mensen als helend ervaren.

De doorwerking van een familieopstelling kan soms maanden, soms zelfs jaren duren. Voortdurend vallen er kwartjes, en langzaam wordt het leven anders.

Data opstellingsavonden

  • Dinsdagavond 09 juni 2020
  • Dinsdagavond 08 september 2020
  • Dinsdagavond 10 november 2020

Kosten

€ 65,- voor deelname met inbreng van een thema

€ 15,- voor representanten

Benieuwd hoe een familieopstelling in zijn werk gaat? Schrijf je in voor een opstellingsavond!

Tijden

Vanaf 19.00 uur kun je bij ons binnenlopen. Om 19.30 uur beginnen we, de eindstreeftijd is 22.00 uur. Als je wilt deelnemen willen we je aanraden om op tijd te zijn, omdat later binnenlopen storend kan zijn.

Locatie

Kaber Groep B.V.
Schapendreef 1
4824 AM Breda

Voldoende parkeerplaatsen en gratis parkeren

Nieuw in 2020: de training Systemisch Werk

Onze nieuwe 10 daagse opleiding Systemisch Werk oftewel Familie opstellingen is bedoeld voor mensen die op een andere manier  – vanuit het systeem – naar problemen en gedrag willen kijken en daarmee omgaan. Voor meer informatie – zie onder het kopje opleidingen, training Systemisch Werk.  

Voorafgaand aan deze nieuwe training organiseren we speciaal een Systemische Dag! 

Dagtraining special Systemische Dag:

Ook nieuw in 2020 is de Systemische Dag! Altijd al meer willen weten over familie opstellingen? Tijdens deze dagtraining ga je actief aan de slag met systemisch werk om de methodiek te leren kennen. Er zijn veel oefeningen om je bewust te maken van wat systemisch werk is en welke invloed jouw systeem op je heeft. Ook de theorie achter het systemisch werk wordt natuurlijk besproken. Ook kun je alle vragen die je hebt over systemisch werk stellen.

  • Ben je nieuwsgierig naar de methodiek systemisch werk?
  • Wil jij graag weten wat systemisch werk inhoudt?
  • Wil jij uitzoeken of systemisch werk iets voor je is?
  • Wil je graag Kaber en/of de trainer leren kennen?
  • Ben je toe aan een (vervolg-)stap in je persoonlijke ontwikkeling?

Dan is deze special Systemische Dag echt iets voor jou!